Freek Thijssen Nederlands kampioen!!

Freek Thijssen is op woensdag 7 augustus in Borne Open Jeugdkampioen van Nederland 2019 t/m 7 jaar geworden. Freek speelde 9 rondes en wist daarin 8 partijen te winnen. Freek verloor alleen in de 4 ronde van de nummer 2. Daarna stond hij onafgebroken op de 1e plaats. Een mooie prestatie van Freek!

Uitslagen en partijen van Freek zijn terug te vinden op de website van het ONJK.

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Resultaten toernooi

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse toernooi in de Bongerd. De aanwezige deelnemers zijn in drie groepen ingedeeld: Groep A had een rating van 1745 tot 1979, groep 2 van 1450 tot 1729 en groep 3 van 800 tot 1450.

In groep A was meteen duidelijk dat Jan Douwes en Sebastiaan Dijksman aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk moesten ze de eerste prijs delen met 4,5 uit 5 partijen. Een uitstekend resultaat. Daan Geboers, een oud lid van onze vereniging, ging met de derde prijs lopen.

In groep B was Erwin Talpe de afgetekende winnaar met 4,5 punt uit 5 partijen. Renée van den Bosch speelde sterk en haalde de tweede prijs met 4 punten en Dannie Beijk haalde met 2,5 punt nog een derde plaats.

In groep C kreeg Paul van de Berg de eerste prijs niet kado. Welliswaar haalde ook Paul 4,5 punt maar hij moest remise toestaan tegen de jongste speler Sascha Kurt, die met een rating van 800 toch heel goed partij wist te geven. De enige vrouw in het gezelschap haalde 4 punten en verloor alleen van Paul Franssen, goed voor de tweede prijs. De derde prijs was er voor Jelle Bottema die met 2 punten een mooi resultaat behaalde.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Partijen van schaaktraining beschikbaar

De partijen die gebruikt zijn in de schaaktraining zijn nu beschikbaar om na te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Minecraft schaakbord

Ons jeugdlid Owen was in april jarig en had van zijn zus een heel speciaal schaakspel gekregen. Het bord heeft ze zelf gemaakt en de schaakstukken heeft ze geprint met een 3D printer. Owen is er heel erg bij mee!!

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Freek Thijssen plaatst zich voor 1e Chesskid games

De 7-jarige Freek Thijssen uit Son en Breugel is het gelukt om zich te plaatsen voor de 1e internationale Chesskid games. Dit is een speciaal voor kinderen deel van het online schaakplatform chess.com.  Met name door zijn online partijen wist hij de concurrentie voor te blijven en is hij de Nederlandse vertegenwoordiger op 1 juni.

Lees het hele bericht op www.schaken.nl.

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Wereldkampioenschap voor amateurs

Onlangs heeft Leo van Praag mee gedaan aan het wereldkampioenschap voor amateurs. Dit is een schaaktoernooi waarbij je in je eigen ratinggroep wereldkampioen kan worden. Leo speelde mee in de ratinggroep 1400-1600.

De resultaten van Leo zijn hier terug te vinden.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Zaterdagcompetitie afgesloten met winst

Dankzij een “Schanklandje” heeft Son en Breugel de laatste ronde van de KNSB competitie afgesloten met een 4½-3½ overwinning tegen HMC Den Bosch 4. Winst van Hans en Luuc zorgde voor de eerste punten maar na verlies van Frits en Pieter en een remise van Wil stond het al snel 2½-2½. Op de overgebleven borden stonden Pierre en Peter beter terwijl Leo een stuk achter stond. Pierre zorgde snel voor het volgende punt zodat Peter de winst kon binnenhalen. Echter, in gewonnen stelling gaf hij zijn tegenstander de mogelijkheid tot eeuwig schaak. Deze wist dit niet op waarde in te schatten en gaf de partij op. meer schaakdetails hierover later. Daarmee was de overwinning binnen en sluiten we het seizoen af met een 5e plaats in de poule.

Avondcompetitie

Ook de NBSB avondcompetitie is inmiddels afgelopen. De laatste wedstrijd tegen de drie Torens C uit Tilburg werd met 2½-1½ gewonnen zodat ook hier een 5e plaats het eindresultaat is.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Scholenschaaktoernooi Nuenen – 3e plaats voor basisschool De Ruimte!

23 januari 2019 is dé grote dag, want we doen voor de eerste keer met onze school De Ruimte mee met het scholenschaaktoernooi in Nuenen. De vader van Freek had al eerder het plan opgevat om samen met zijn zoon Freek en drie schaakmaatjes Chris, Dayen en Kai, die alle vier schaken bij SSB o.l.v. Kristian Toirkens, hiervoor aan te melden.

Om 12:50 uur halen we de schaaktalenten iets eerder van school om aan het evenement te kunnen deelnemen en rijden we vol enthousiasme, maar ook een dosis gezonde spanning naar het Nuenens college waar het scholenschaaktoernooi plaatsvindt. Buiten doen Freek, Chris, Dayen en Kai nog snel een pet op met het logo van De Ruimte erop, zodat ze mooi en herkenbaar onze school kunnen vertegenwoordigen op het toernooi. In de hal treffen we veel leerlingen aan die zich waarschijnlijk afvragen wat al die ‘kleine’ basisschoolleerlingen daar komen doen. We melden de jongens aan voor onze sterrenschool De Ruimte, waarna deze vier kanjers op de gevoelige plaat worden vastgelegd door een heuse fotograaf die alle deelnemende kinderen (in totaal 68 leerlingen en zeventien scholen met een afvaardiging van vier kinderen per school) fotografeert.

En dan is het zover! De spelregels worden nog eens goed uitgelegd en een enkeling stelt nog een vraag, waarna het toernooi mooi op tijd van start gaat. De kinderen moeten elf rondes spelen en krijgen tussendoor een korte pauze, zodat ze even iets kunnen drinken en snoepen, waarna ze met frisse moed weer verder gaan. De eerste ronde wordt vervolgens meteen gewonnen en ook alle rondes daarna gaan steeds erg goed. Er wordt telkenmale gewonnen of gelijkgespeeld en al snel staan we in de tussenstand op de tweede plaats en niet veel later zelfs op de eerste plaats om uiteindelijk te eindigen op de derde plaats na twee minder goede rondes op het einde van het toernooi. Hoewel de jongens graag met de eerste prijs naar huis waren gegaan, zijn ze superblij met hun derde plaats en mogen ze heel trots op zichzelf zijn! Wij als ouders van deze kanjers zijn dat in ieder geval sowieso! En nu op naar het volgende scholenschaaktoernooi in Eindhoven, waarvoor deze schaakfanaten ook al zijn aangemeld. We hebben er nu al zin in!!

Desiree van Hamburg

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Grote drukte bij Eindhoven Cup toernooi in Son en Breugel

Het was op zondag 13 januari een drukke ochtend bij de Eindhoven Cup in Son en Breugel. Bij binnenkomst stond er een bord met een pijl naar links voor het schaken en naar rechts voor het voetbal. Dit om de toestromende jeugd en toeschouwers naar de juiste activiteit te leiden.

De plaatselijke voetbalclub had een gedeelte van de centrale ruimte afgehuurd waardoor er voor de Eindhoven Cup slechts 2 zalen beschikbaar waren. Het paste er gelukkig allemaal net in: de ongeveer 60 kinderen, 60 stoelen, 30 speeltafels en de tafelleiders. Op het laatste moment moesten er zelfs nog tafels en stoelen bij door extra aanmeldingen! Maar desondanks kon het toernooi keurig op tijd beginnen.

Bijzonder was dat Casper tijdens de Eindhoven Cup ook nog mee deed aan een atletiekcross in Best! De indeling van de schaakrondes was speciaal voor hem aangepast zodat hij tegelijkertijd mee kon doen aan beide wedstrijden. De laatste schaakpartij speelde hij in zijn atletiekkleding. Met een 3e prijs bij het schaken en een gouden medaille bij de atletiekcross was het voor hem een zeer geslaagde dag!

Klik hier voor alle foto’s en uitslagen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Pepernotentoernooi 2018

Afgelopen zaterdag 1 december was het pepernotentoernooi in basisschool De Krommen Hoek. De regels waren als volgt:

• Bij elke pion die je slaat, win je een pepernoot.
• Bij elk stuk dat je slaat, win je twee pepernoten of een snoepje.
• Iedereen wint een prijs!

Er waren 6 ronden gespeeld met veel pepernoten en schuimpjes. De schuimpjes waren erg populair! In de 4 ronde werd de inzet verdubbeld. Het slaan van de pionnen werd nu beloond met 2 pepernoten. Na een geslaagde dag gingen alle kinderen met een prijs naar huis.

De einduitslag:

Poule A Naam Punten
1 Dayen 5
2 Sjoert 4.5
Maaike 4.5
3 Samantha 4
4 Willem 2.5
Ivar 2.5
5 Sebastiaan 1
6 Evelien 0
Poule B
1 Aditya 5.5
2 Eric 4.5
3 Rowan 4
Kai 4
4 Chris 2.5
5 Jochem 2
6 Akshay 1
7 Rinl 0
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen