Scholenschaaktoernooi Nuenen – 3e plaats voor basisschool De Ruimte!

23 januari 2019 is dé grote dag, want we doen voor de eerste keer met onze school De Ruimte mee met het scholenschaaktoernooi in Nuenen. De vader van Freek had al eerder het plan opgevat om samen met zijn zoon Freek en drie schaakmaatjes Chris, Dayen en Kai, die alle vier schaken bij SSB o.l.v. Kristian Toirkens, hiervoor aan te melden.

Om 12:50 uur halen we de schaaktalenten iets eerder van school om aan het evenement te kunnen deelnemen en rijden we vol enthousiasme, maar ook een dosis gezonde spanning naar het Nuenens college waar het scholenschaaktoernooi plaatsvindt. Buiten doen Freek, Chris, Dayen en Kai nog snel een pet op met het logo van De Ruimte erop, zodat ze mooi en herkenbaar onze school kunnen vertegenwoordigen op het toernooi. In de hal treffen we veel leerlingen aan die zich waarschijnlijk afvragen wat al die ‘kleine’ basisschoolleerlingen daar komen doen. We melden de jongens aan voor onze sterrenschool De Ruimte, waarna deze vier kanjers op de gevoelige plaat worden vastgelegd door een heuse fotograaf die alle deelnemende kinderen (in totaal 68 leerlingen en zeventien scholen met een afvaardiging van vier kinderen per school) fotografeert.

En dan is het zover! De spelregels worden nog eens goed uitgelegd en een enkeling stelt nog een vraag, waarna het toernooi mooi op tijd van start gaat. De kinderen moeten elf rondes spelen en krijgen tussendoor een korte pauze, zodat ze even iets kunnen drinken en snoepen, waarna ze met frisse moed weer verder gaan. De eerste ronde wordt vervolgens meteen gewonnen en ook alle rondes daarna gaan steeds erg goed. Er wordt telkenmale gewonnen of gelijkgespeeld en al snel staan we in de tussenstand op de tweede plaats en niet veel later zelfs op de eerste plaats om uiteindelijk te eindigen op de derde plaats na twee minder goede rondes op het einde van het toernooi. Hoewel de jongens graag met de eerste prijs naar huis waren gegaan, zijn ze superblij met hun derde plaats en mogen ze heel trots op zichzelf zijn! Wij als ouders van deze kanjers zijn dat in ieder geval sowieso! En nu op naar het volgende scholenschaaktoernooi in Eindhoven, waarvoor deze schaakfanaten ook al zijn aangemeld. We hebben er nu al zin in!!

Desiree van Hamburg

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *