“Beat the Master” simultaan

Dit jaar bestaat de schaakbond 150 jaar en als onderdeel daarvan organiseren diverse verenigingen een simultaan met als titel “Beat the Master”. Afgelopen donderdagavond hebben 12 leden en gasten het opgenomen tegen Kristian. Uiteindelijk wist hij 7 partijen te winnen, een remise en 4 partijen werden verloren. Deze winnaars kunnen op 31 Mei deelnemen aan het jubileumfestijn van de KNSB in het Spoorwegmuseum.

De partij Kristian Toirkens-Wil van Dijck:

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor “Beat the Master” simultaan

We gaan weer beginnen

Na een half jaar afwezigheid vanwege de Corona beginnen we weer aan het nieuwe schaakseizoen met aanvang van de interne competitie. Zie het protocol veilig schaken en het plan van aanpak clubavond van de schaakbond voor de details van de uitvoering. Wij zijn uiteraard blij met het opheffen van de beperkingen en hopen alle leden weer op 10 september 2020 om 20:15 in de Bongerd te zien.

Jaarmarkt

Vandaag, 4 september, stonden we met een kraam op de Jaarmarkt van Son en Breugel. Hieronder een aantal foto’s van Dion.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Koploper na overwinning op Dubbelschaak’97

Het laatste verslag van dit jaar. Een verslag van het gelijkspel tegen Zundert ontbreekt maar wie wil kan het verslag van de tegenstanders lezen op de website van de Raadsheer. Voor de 3e ronde was een bezoek aan de ‘buren’ van Dubbelschaak’97 uit Boxtel nodig. In een bijna complete bezetting met alleen Erik-Jan als vervanger voor Leo bezochten we grand-cafe Rembrandt. Snel vielen de eerste nullen op de andere tafel door verlies van Wil en Hans. Alleen Erik-Jan kon hier een snelle overwinning tegenover stellen. Zelf verspeelde ik in de gulzigheid om een pion binnen te halen een paard en keek op dat moment tegen een verloren stelling aan. Mijn tegenstander gaf echter even later zijn toren weg zodat ik met enig geluk de partij winnend kon afsluiten. Peter had zijn partij inmiddels ook gewonnen zodat we met een 3-2 voorsprong alvast beneden konden analyseren.

Do volgende partijen waren minder duidelijk. Luuc besloot in een gewonnen stelling zijn paard te offeren. Het resultaat was echter een verloren stelling die zijn tegenstander niet op waarde schatte. Tot mijn verrassing melde Luuc zich niet veel later beneden met de winst. Met 2 gelukkige winstpartijen stonden we nu op 4-2. Voor Kristian was dit voldoende reden om remise aan te bieden wat aanvaard werd. Uiteindelijk bleven Pierre en zijn tegenstander nog lang doorspelen maar ook deze partij eindigde uiteindelijk in remise. Doordat zowel de Raadsheer als de Baronie verloren zijn we nu koploper in 6F. Onze tegenstanders zitten ons nog op de hielen dus promotie kan nog voorkomen worden.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De 3 Torens 4 – Son en Breugel

Geen zonnige dag om een gezellige uitwedstrijd te spelen althans daar leek het in het begin van de middag wel op. Enigszins ongeregeld was onze club schaakmusketiers gearriveerd bij de ingang van het clublokaal van onze tegenstander. Voor sommigen onder ons gezelschap een bekende ambiance.  Geen echt cafè maar mocht er behoefte ontstaan om na een verloren partij zich te laven aan de nodige drank om frustraties af te reageren dan was dat waarlijk geen probleem.

Enfin, de wedstrijd kon beginnen. Mijn vriend Leo was de eerste die zich aan de bar kon melden want zijn tegenstander was als joker ingezet bij een ander team en de reserve kwam niet opdagen. Die bleek ziek te zijn, 0-1 dus. Ik praat natuurlijk niet graag over mijzelf maar ik trof deze middag een tegenstander die ik kortweg kan betitelen als een ‘makkie’, 0-2.  Rechts naast mij zat Luuc steunend, kreunend en zorgelijk kijkend zich naar het einde van zijn partij te  worstelen en helaas het werd 1-2.  Links van mij vlogen de stukken door de lucht en in rap tempo werd er een remise geproduceerd. Ja, onze Wil is een woeste aan het bord; 1 ½- 2 ½.  De toppers aan bord 1 en 2 bleken een zware middag te moeten doorstaan. Het vlotte niet erg en uiteindelijk kwam Kristian met een remise en Pierre met een verloren partij aan de eindstreep. Met een tussenstand van 3 – 3 werd het toch nog spannend.  Met Peter en Erik-Jan aan de laatste borden was er nog hoop op een mooie afronding van de dag. Erik- Jan en Peter gaven geen krimp en deze ontmoeting werd winnend afgesloten met 3-5. Na enige versnaperingen die met genoegen werden genuttigd trok iedereen huiswaarts.

Op 23 november spelen wij een thuiswedstrijd en ik stel voor dat we een week in een trainingskamp ons gaan voorbereiden op deze match. Tenslotte is schaken ook topsport. Aanmelden bij uw verslaggever Hans Volder.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Freek Thijssen Nederlands kampioen!!

Freek Thijssen is op woensdag 7 augustus in Borne Open Jeugdkampioen van Nederland 2019 t/m 7 jaar geworden. Freek speelde 9 rondes en wist daarin 8 partijen te winnen. Freek verloor alleen in de 4 ronde van de nummer 2. Daarna stond hij onafgebroken op de 1e plaats. Een mooie prestatie van Freek!

Uitslagen en partijen van Freek zijn terug te vinden op de website van het ONJK.

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Resultaten toernooi

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse toernooi in de Bongerd. De aanwezige deelnemers zijn in drie groepen ingedeeld: Groep A had een rating van 1745 tot 1979, groep 2 van 1450 tot 1729 en groep 3 van 800 tot 1450.

In groep A was meteen duidelijk dat Jan Douwes en Sebastiaan Dijksman aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk moesten ze de eerste prijs delen met 4,5 uit 5 partijen. Een uitstekend resultaat. Daan Geboers, een oud lid van onze vereniging, ging met de derde prijs lopen.

In groep B was Erwin Talpe de afgetekende winnaar met 4,5 punt uit 5 partijen. Renée van den Bosch speelde sterk en haalde de tweede prijs met 4 punten en Dannie Beijk haalde met 2,5 punt nog een derde plaats.

In groep C kreeg Paul van de Berg de eerste prijs niet kado. Welliswaar haalde ook Paul 4,5 punt maar hij moest remise toestaan tegen de jongste speler Sascha Kurt, die met een rating van 800 toch heel goed partij wist te geven. De enige vrouw in het gezelschap haalde 4 punten en verloor alleen van Paul Franssen, goed voor de tweede prijs. De derde prijs was er voor Jelle Bottema die met 2 punten een mooi resultaat behaalde.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Partijen van schaaktraining beschikbaar

De partijen die gebruikt zijn in de schaaktraining zijn nu beschikbaar om na te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Minecraft schaakbord

Ons jeugdlid Owen was in april jarig en had van zijn zus een heel speciaal schaakspel gekregen. Het bord heeft ze zelf gemaakt en de schaakstukken heeft ze geprint met een 3D printer. Owen is er heel erg bij mee!!

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Freek Thijssen plaatst zich voor 1e Chesskid games

De 7-jarige Freek Thijssen uit Son en Breugel is het gelukt om zich te plaatsen voor de 1e internationale Chesskid games. Dit is een speciaal voor kinderen deel van het online schaakplatform chess.com.  Met name door zijn online partijen wist hij de concurrentie voor te blijven en is hij de Nederlandse vertegenwoordiger op 1 juni.

Lees het hele bericht op www.schaken.nl.

Geplaatst in Jeugd | Een reactie plaatsen

Wereldkampioenschap voor amateurs

Onlangs heeft Leo van Praag mee gedaan aan het wereldkampioenschap voor amateurs. Dit is een schaaktoernooi waarbij je in je eigen ratinggroep wereldkampioen kan worden. Leo speelde mee in de ratinggroep 1400-1600.

De resultaten van Leo zijn hier terug te vinden.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen